FSport AB (”FSport” eller ”Bolaget”) tecknar avtal med TV4 om att tillhandahålla Bolagets spelprodukt “FSport Free” med tillhörande plattform för Daily Fantasy Sports till Fotbollskanalen.se, Sveriges största fotbollssajt.

TV4 kommer att marknadsföra spelen på Fotbollskanalen.se och sociala medier under sitt nyskapade varumärke för Daily Fantasy Sports, där deltagarna spelar utan insatser.

FSport erhåller genom samarbetet exponering av sitt spelvarumärke i Sveriges största media för fotbollsintresserade, i sammanhang som EM för damer, VM för herrar, Champions League, La Liga och Serie A – där samtliga matcher också är spelbara på FSport.se med insatser och vinster. Exponering av FSport med tillhörande spelutbud sker i flertalet av TV4s kanaler, genom olika former av kommersiella kampanjer riktade direkt mot fotbollsintresserade i och kring ovan nämnda livesända fotbollsmatcher.

Avtalet löper inledningsvis i 6 månader med option för förlängning. FSport bedömer att avtalet kan komma att generera framtida intäkter genom en ökad kännedom om Bolagets spelplattform och varumärke, samt en potentiellt väsentligt ökad kundbas för FSport till följd av samarbetet.

”Vi ser fram emot att kunna erbjuda ett spännande och underhållande fantasyspel till alla våra fotbollsintresserade besökare. Genom att lansera detta spel med action i realtid skapar vi mervärde och befäster vår position som Sveriges digitala fotbollsdestination”, säger Pontus Fridberg, Affärschef på Fotbollskanalen.

“Vi är glada att kunna lansera våra spel med TV4 och Fotbollskanalen. Avtalet påvisar det stora intresset för vår egenutvecklade spelplattform och innebär ett sjumilakliv för etableringen av Daily Fantasy Sports i Sverige, nu kommer spelformen att nå ut till en ännu bredare publik vilket kommer vara gynnsamt för hela vår verksamhet”, säger Staffan Lindgren, VD på FSport AB.

TV4 är Sveriges största mediekanal med rättigheterna för några av världens största sportevenemang såsom EM i fotboll för damer, VM i fotboll för herrar, Champions League, La Liga och Serie A. Fotbollskanalen.se med sina 650 000 unika besökare varje vecka är Sveriges största fotbollssajt.