FSport knyter sina produkter närmare varandra genom att integrera och lansera fotbollsspel inom Daily Fantasy Sports på sin spelportal 1X2.se. Denna lansering träffar rakt in i spelportalens målgrupp som får en sömlös spelupplevelse direkt på sin favoritsajt, och maximerar därigenom synergierna mellan bolagets spel- och medietjänster.

FSport befinner sig i en expansiv fas, där bolaget integrerar och lanserar Daily Fantasy Sports på 1X2.se/fantasy. Spelintegrationen direkt på 1X2.se utgör del i en strategi för effektiv kundanskaffning via portaler med bra och relevant trafik, vilket kan bidra till att bygga volym i bolagets spel. Genom spelportalen 1X2.se kommer bolaget att kunna generera direkt aktivitet i sina spel och samtidigt skapa en direkt kommunikationskanal till en engagerad och aktiv målgrupp. Denna sorts distribution av bolagets spel via populära portaler skapar en innovativ affärsmodell, som kan replikeras med fler starka partners på ett flertal marknader framöver.

Spelportalen 1X2.se med systersajten Trav.se har idag organisk trafik på runt 20 000 unika besökare per månad, och guidar dagligen sina besökare till det erbjudande eller spelutbud som passar dem bäst.

”Denna integration är ett spännande steg för oss, där vi utforskar en ny skalbar distributionsmodell för våra spel som vi tror starkt på. Vi ser fram emot att marknadsföra och exponera våra spel direkt till 1X2.se tusentals sportintresserade besökare utan att de behöver lämna sin favoritsajt. Vår spelportal 1X2.se satsar stort på att öka sin egen trafik och digitala räckvidd, och vi är väldigt glada att kunna bistå med ett spännande Daily Fantasy Sports-utbud direkt på sajten”, säger Staffan Lindgren, VD på FSport AB.