FSport AB, en ledande aktör inom Daily Fantasy Sports, gör ytterligare framsteg och presenterar Platskampen, ett nytt spännande spel för trav. FSport är det första bolaget som erbjuder Daily Fantasy Sports på travet, ett unikt tillskott i travvärlden. Bolaget utökar därmed sitt utbud av spel inom Daily Fantasy Sports och ytterligare sport- och spellanseringar kommer att ske i början av 2022.

FSport befinner sig i en expansiv fas, där Bolaget vill utmana den svenska spel- och travmarknaden med Platskampen, ett nytt innovativt poolspel med goda möjligheter att bli en underhållande komplementprodukt till de redan etablerade poolspelen inom trav.

Platskampen finns tillgänglig från och med julhelgens klassiska spelomgångar inom trav, med start den 26 december.

I Platskampen väljer man ut sitt eget hästlag, ett stall bestående av en häst från varje lopp. Alla deltagare har en fiktiv budget till förfogande att köpa hästar för, de kostar nämligen olika mycket beroende på deras inbördes ranking inför loppet. Hästarna i varje stall tjänar sedan poäng beroende på hur väl de lyckas i loppen. Alla deltagares stall tävlar mot varandra och de som får högst sammanlagd poäng delar på prispotten. Travintresserade tillförs en extra dimension eftersom det inte längre bara handlar om att hitta vinnare. En skräll som springer in på tredje plats kan betala sig minst lika bra.

Inför lanseringen av Platskampen har FSport säkrat spelintegration och marknadsföring på Bolagets spelportal Trav.se som har ca 10 000 unika besökare per månad. Genom att integrera och lansera travspelet på Trav.se utvecklas en sömlös spelupplevelse och maximerar därigenom synergierna mellan FSports spel- och medietjänster. Trav.se ger Bolaget ett aktivt och starkt varumärke och ett organiskt trafikflöde av tusentals månatliga traventusiaster att marknadsföra sig mot. Detta lägger en stark grund för satsningen på det egenutvecklade travspelet. Precis som Bolagets övriga spel är Platskampen enkelt, underhållande och utmanande – med “action” i realtid under ett lopp och riktiga pengavinster i potten.

"Vi är stolta över att presentera en ny speltitel för den svenska travmarknaden, vilket skapar en betydelsefull milstolpe i FSports strategi för nya spel och tillväxt. Lanseringen av travspelsformatet utgör tydlig innovation för vår spelplattform och visar dess flexibilitet och skalbarhet för kommande produktutveckling. Vi ser fram emot 2022 med ytterligare lanseringar av spel”, säger Staffan Lindgren, VD på FSport AB.