Spel- och medieplattformsbolaget FSport AB (”Bolaget”) meddelar att Bolagets egenutvecklade spelplattform uppdaterats till en helt ny version. Bolaget mest avancerade uppgradering någonsin för utökad spelarinteraktivitet och sportunderhållning inom det snabbväxande spelsegmentet Fantasy Sports. Med lanseringen av den nya plattformen så förstärker FSport sin position på marknaden.

FSport har utvecklat och förnyat spelplattformen så att spelare och fans kan maximera sin spel- och sportupplevelse i Bolagets spelprodukter på FSport.se, med riktiga insatser och vinster. Bland de största förändringarna märks, ett nyskapande spelgränssnitt vilket utvecklar och fördjupar spelintegrationen mellan spelarna och sportens verkliga händelser i realtid. Smarta funktioner med senaste match- och spelardata ger en “second screen” upplevelse, när spelaren följer sitt spel live under sportevenemanget, med betydligt högre spänning och underhållningsvärde än vad som förmedlats tidigare.

Tydligt exempel på gränssnittets nya och underhållande form kommer att märkas under Europamästerskapet i fotboll för damer 2022, där FSport storsatsar på marknadsföring kring TV-sändningar genom att erbjuda spel på samtliga Sveriges matcher.

Lägg därtill ett flertal andra nyheter och förfinade funktioner samt en och annan överraskning som förhöjer spelet. Uppgraderingen har mottagits väl av Bolagets kunder och samarbetspartners.

”Det är mycket glädjande att vi uppdaterar vår spelplattform efter ett intensivt utvecklingsarbete i nära samarbete med partners och våra spelare. Den nya plattformen lanserades till premiären av Fotbollskanalens nya spel, med goda betyg från spelarna. En så stor uppdatering av plattformen förstärker tydligt Bolagets infrastruktur och erbjuder en förstklassig spelplattform till speloperatörer och medieaktörer samt till vår konsumentmarknad, som den enda renodlade spelaktören inom Fantasy Sports med spellicens. Att utveckla en spelplattform och samtidigt erbjuda spel, har visat sig vara en oerhört betydelsefull och unik kombination för vår produktutveckling och innovation”, säger Staffan Lindgren, VD på FSport AB.

FSport vill utmana den svenska spel- och travmarknaden med underhållande spel till sportens värld som ständigt erbjuder ett intressant och unikt underhållningsvärde. Livesport är just interaktivt och involverar upplevelser vilket återspeglar sig i Bolagets spel SuperSjuan, med engagemang och kunskap sätter spelarna ihop sitt eget fotbollslag och spelar mot andra efter verkliga prestationer under matcherna. För travets spännande underhållning erbjuder FSport spelet Platskampen. Här utmanas spelarna i att skapa ett eget stall bestående av en häst från varje lopp. Hästarna i varje stall tjänar sedan poäng beroende på hur väl de lyckas i de verkliga loppen.