Under 2019 infördes licenskrav för att få bedriva vadhållning i Sverige – något som de flesta anpassat sig efter, men inte alla. FSport har i över två års tid påtalat missförhållandet med olicensierat spel för Spelinspektionen som nu äntligen agerat. Resultatet av Spelinspektionens tillsynsärende innebär att FSport för närvarande är den enda renodlade Fantasy Sports-aktören på marknaden som kan erbjuda spel med insatser och vinster av monetärt värde på managerspel via Bolagets egenutvecklade spelplattform.

Spelinspektionen meddelade den 17 mars 2022 att Aftonbladet före juni 2021 har tillhandahållit licenspliktigt spel, s.k. managertävlingar, enligt spellagen, vilket inte är tillåtet utan spellicens. Efter att Spelinspektionen inledde tillsyn upphörde Aftonbladet med att dela ut vinster med ett värde i pengar. Aftonbladet har därmed vidtagit rättelse och bryter således inte längre mot spellagen, förmedlar Spelinspektionen. Slutsatserna från tillsynsärendet blir vägledande för samtliga mediehus i Sverige som från tid till annan tillhandahåller liknande managerspel.

Utgången av tillsynsärendet förstärker och förtydligar FSports position på den reglerade svenska spelmarknaden, där Bolaget idag är den enda renodlade aktören inom Fantasy Sports med svensk licens. FSport erbjuder redan idag de populära spelen Platskampen för trav och SuperSjuan för fotboll med vinster på www.fsport.se. Bolaget kommer nu satsa på mästerskapsspel för både damernas fotbolls-EM och herrarnas fotbolls-VM under 2022. Mediehusens mästerskapsspel har tidigare erbjudit priser med penningvärde och därigenom kunnat attrahera över 60.000 deltagande lag. Denna möjlighet har nu försvunnit för operatörer utan nödvändig licens, vilket ger FSport en värdefull särställning med sitt licensierade spelerbjudande med pengavinster.

”Med erhållna tillstånd och spellicenser från den svenska Spelinspektionen är vår ambition att förnya den svenska spel-, fotbolls- och travmarknaden, som den enda renodlade spelaktören inom Fantasy Sports med riktiga pengavinster i potten för managerspel. Vi ser positivt på att tillsynsmyndigheten agerar och klargör regelverket genom detta ärende, och därmed stärker svensk reglerad spelmarknad”, säger Staffan Lindgren, VD på FSport AB.