Spel- och medieplattformsbolaget FSport AB (”Bolaget”) meddelar att Bolaget erhållit en affiliatelicens av spelmyndigheten i New Jersey och att samarbetsavtal tecknats med speloperatören PointsBet. Bolaget avser att i närtid lansera en engelskspråkig version av sin spelportal 1X2.se under nytt varumärke, som ska rikta sig mot den nordamerikanska spelmarknaden.

FSport utökar sin satsning på nya marknader genom etablering i USA, där tillstånd att bedriva affiliateverksamhet i delstaten New Jersey har beviljats av The Division of Gaming Enforcement. Som licensierad affiliate kan Bolaget ingå kommersiella avtal med licensierade speloperatörer i New Jersey, en av de absolut ledande delstaterna i den snabbt växande reglerade amerikanska spelmarknaden. Detta är ett viktigt steg i FSports expansionsstrategi att verka nära licensierade marknader.

FSport har samtidigt tecknat samarbetsavtal med speloperatören PointsBet för New Jersey, men även för delstaterna New York, Illinois och Iowa där PointsBet är licensierade och ingen ytterligare affiliatelicensiering krävs. Samarbetsavtalet innebär att Bolaget blir leverantör av spelartrafik till den amerikanska spelmarknaden under de licenser som PointsBet innehar. FSport bedömer att avtalet kan generera framtida intäkter genom resultatbaserad ersättning från affiliatemarknadsföring, med start i slutet av första kvartalet 2023. PointsBet lanserades 2019 och är en av de snabbast växande operatörerna i USA, med spel på alla de fyra stora amerikanska sporterna (MLB, NBA, NFL och NHL).

Som ett led i denna expansion till USA, avser Bolaget att under första kvartalet 2023 lansera en engelskspråkig version av sin sport- och bettingportal 1X2.se under nytt varumärke, för att ta vara på de möjligheter som den snabbt växande nordamerikanska spelmarknaden erbjuder.

Den snabbt växande amerikanska spelmarknaden bygger på ett uppmärksammat beslut i USA:s högsta domstol 2018. Det s.k. PASPA-målet ger för första gången varje delstat rätt att själv lagstifta om licensiering av spel online. USA väntas därav bli en av de största legaliserade marknaderna för sportspel online, och den snabbast växande under de kommande 10 åren.

”Vi följer vår strategiska inriktning och skapar närvaro på betydande licensierade marknader. Vi är stolta över affiliatelicensen i New Jersey vilket öppnar upp för samarbete med alla licensierade speloperatörer i delstaten, exempelvis BetMGM, DraftKings, FanDuel, Caesars och Bally. I vår långsiktiga strategi ingår även att utvärdera möjligheterna att söka affiliatelicenser i fler amerikanska delstater där detta är möjligt”, säger Staffan Lindgren, VD på FSport AB.