Spel- och medieplattformsbolaget FSport AB (”Bolaget”) utökar sin satsning på poolspel för en bred målgrupp genom att ingå licensavtal med Global Pools Ltd för spelet PoolX. Ett nytt spännande poolspel för fotboll med global jackpott på 10 MSEK varje vecka och en högre återbetalningsgrad till spelarna än sina större konkurrenter på den svenska marknaden. Samarbetet är ännu ett steg i Bolagets strategi att bli ett svenskt spelbolag för alla, med högt underhållnings- och spelvärde i fokus.

FSport befinner sig i en expansiv fas som utmanare på den svenska spelmarknaden. Något man vill fortsätta göra med PoolX, ett nytt innovativt poolspel med goda möjligheter att bli en uppstickare att räkna med, i konkurrensen med väletablerade svenska poolspel som Stryktipset från Svenska Spel och Big9 från ATG. Bolaget har ingått ett strategiskt partnerskap med Global Pools Ltd om licensiering och distribution av PoolX för den svenska marknaden. Planerad lansering av spelet är under Q1 2023, genom integration på Bolagets spelsajt FSport.se. Därtill kommer PoolX att exponeras och vävas in på olika sätt på Bolagets spelportal 1X2.se, för att nå ut till sajtens över 10 000 unika besökare per månad och därigenom maximera synergierna mellan FSports spel- och medietjänster.

I PoolX prioriteras engagemang och kunskap när spelarna sätter ihop sina egna tipsrader i exempelvis Allsvenskan, Premier League, La Liga, Serie A och Champions League eller landskamper. Spelarna kan maximera sin spel- och sportupplevelse genom att interaktivt tippa resultatet i 8, 12 eller 13 matcher. PoolX erbjuder dagliga globala poolspel med hög återbetalning och stora jackpottar. Bakom PoolX står en rad namnkunniga svenska spelentreprenörer och investerare. PoolX leds av Johan Moazed – med bred erfarenhet från bolag som Betting Promotion, Cherry och Yggdrasil Gaming – och med bland annat Jesper Kärrbrink, tidigare VD för Svenska Spel och speloperatören Mr Green, i ägarbasen.

På samma sätt som i FSports övriga poolspel, kommer Bolagets intäkter från PoolX att motsvaras av en avgift som tas ur den totala vinstpotten (samtliga deltagares insatser) för hantering och drift av spelet. Mellan parterna har överenskommits om särskild intäktsdelning i det avseendet.

”Vi är stolta över att presentera en ny speltitel för den svenska spelmarknaden, och ännu en betydelsefull milstolpe i vår resa. PoolX kommer med högt underhållnings- och spelvärde, och rimmar därmed väl med vår grundläggande strategi. Vi är därför mycket glada att få välkomna PoolX till FSport.se och till den svenska marknaden. Jag tror att vi med PoolX kommer både synas och höras i det svenska spelmyllret”, säger Staffan Lindgren, VD på FSport AB.

”PoolX är en intressant produkt byggd med spelarnas bästa som ledstjärna och en tydlig produkt med stor internationell pool samt hög återbetalning till spelarna i varje omgång. Tillsammans med FSports ambition att erbjuda en folklig spelprodukt så är det här en värdig utmanare till mer traditionella poolprodukter”, säger Jesper Kärrbrink.