Spel- och medieplattformsbolaget FSport AB (“Bolaget”) börjar bygga marknadsnärvaro i Nordamerika genom lansering av HockeyStakes.com – en spelportal med expertfokus kring betting på National Hockey League (NHL). Portalen öppnar upp för kommersiella samarbeten med licensierade speloperatörer i USA sedan Bolaget blivit tilldelad en affiliatelicens av spelmyndigheten i New Jersey, en av de största av de reglerade spelmarknaderna i USA.

FSport satsar i USA för att ta vara på de möjligheter som den snabbt växande nordamerikanska spelmarknaden erbjuder. Genom att lansera en spelportal för ishockey med ett unikt expertfokus på bettingen kring NHL skapar Bolaget en kommunikationskanal till en engagerad och aktiv målgrupp för spel.

“Med svenska ögon och spelerfarenhet bevakar HockeyStakes.com världens största hockeyliga med fokus på betting. Vi konkurrerar inte med de stora amerikanska medierna kring matchupplevelsen i NHL, istället kompletterar vi med nytt innehåll för hur man lägger upp, bevakar och får edge i sitt spel på NHL”, säger Andreas Nord, chefredaktör och NHL-expert på 1X2.se.

Lanseringen av HockeyStakes.com är en del av expansionsstrategin som ökar FSports räckvidd till fler licensierade spelmarknader, där Bolaget genererar intäkter genom prestationsbaserad ersättning från affiliatemarknadsföring.

“Lanseringen är ett spännande steg för oss och vi drar nu nytta av vår skalbara distributionsmodell i samarbete med licensierade speloperatörer. Vi ser Nordamerika som den första destinationen på vår internationella resa och vi är glada över att lansera vår spelportal till alla hockeyfans som vill ta sitt spel till nya höjder. Vår strategiska inriktning är att skapa närvaro på licensierade marknader, och vi ser fram emot att växa på den nordamerikanska spelmarknaden som är en av de största i världen”, säger Staffan Lindgren, VD på FSport AB.