FSport AB (”Bolaget”) är en ledande aktör inom Fantasy Sports i Sverige, en position Bolaget förstärker ytterligare under fotbolls-VM genom att lansera ett nytt VM-spel med över 200 000 SEK i vinster. FSport är den enda licensierade aktören i Sverige som kan erbjuda spel med riktiga insatser och vinster av monetärt värde inom Fantasy Sports under mästerskapet.

Bolaget utökar sin satsning med ett nyproducerat VM-spel. Spelet är aktivt under turneringens alla 56 matcher fram till finalen den 18 december. De spelarna som har mest poäng när VM-finalen har spelats tar del av prispotten, som består av en blandning av vinstpengar och populära vinster från välkända varumärken.

VM-spelet är ett enkelt, underhållande och utmanande fotbollsspel med action i realtid. I spelet väljer man sju fotbollsspelare och spelar mot andra spelares lag. Utfallet baseras på matchens faktiska händelser. Spelets smarta funktioner med senaste match- och spelardata från mästerskapet ger en “second screen” upplevelse när spelaren följer sitt spel live. Det nya spelet skiljer sig från klassiska säsongsspel, då spelarna väljer nya fotbollsspelare till varje match under VM och utmanar sina vänner i egna gruppspel om vem som är den bästa managern.

Under VM-turneringen kan spelare även spela VM-spelet på TV4:s Fotbollskanalen.se i nära samarbete med FSport, där spelarna har chansen att vinna priser såsom matchbiljetter till Sveriges EM-kval eller abonnemang från C More.

”Vi gör en unik satsning med ett helt nytt spel under herrarnas fotbolls-VM, där våra spelare ges möjlighet att spela Fantasy på alla matcherna. Det nya formatet erbjuder både daglig action och en spännande spelupplevelse som spänner över ett helt mästerskap. Formatet kommer enkelt kunna appliceras på andra mästerskap framöver eller på hela säsonger i de mest populära ligorna, och blir då vår egen unika variant av ett säsongsspel. Satsningen ingår i vår strategi att utveckla vårt spelerbjudande som den enda renodlade aktören inom Fantasy Sports med svensk licens, vilket gör att vi får bedriva spelverksamhet med pengainsatser i Sverige”, säger Staffan Lindgren, VD på FSport AB.