FSport AB ("Bolaget"), en av Sveriges ledande aktörer inom sportspelsmedia, tar steget ut på nya internationella marknader genom att förvärva webbtjänsten Fans48, en globalt skalbar och sökmotoroptimerad produkt där sportfans enkelt kan följa sina klubbar på det sätt och det språk som passar dem bäst. Med förvärvet av Fans48 befäster Bolaget sin strategi för sportspelsportaler, som nyligen förstärkts genom såväl egenutvecklade gratisspel som ett samarbete med en av Sveriges ledande experter inom sökmotoroptimering.

Fans48 är en webbtjänst utvecklad i Sverige av Brorsligt AB för anhängare av fotbollsklubbar, med utpräglat fokus på känslan av klubbtillhörighet. Tjänsten utmärker sig genom att alltid lyfta fram den information om klubben som användaren är intresserad av, för att på så sätt knyta en engagemangskanal med hög återbesöksfrekvens. Teknologin har byggts från grunden för att kunna skalas mycket effektivt till nya marknader och språk, med en i mycket hög grad automatiserad sökmotoroptimering, utan att komplexitet eller kostnader skenar. Efter att nyligen ha genomgått en publik testfas har nu tjänsten återgått till utvecklingsläge för att slutligt förberedas för bred lansering.

Lansering är preliminärt satt till Q1 2025 och kommer initialt att vara inriktad på de största europeiska och sydamerikanska fotbollsligorna och de prominenta språken för respektive marknad, för att därefter expandera på ytterligare språk och marknader. I förvärvet ingår förutom den tekniska plattformen och domänen Fans48.com även ett flertal andra geografiska toppdomäner för varumärket.

Köpeskilling för förvärvet är uppdelad i tre delar, där den första regleras vid avtalets inledning och uppgår till SEK 300 000. Därefter erläggs en första prestationsbaserad tilläggsköpeskilling om lägst SEK 300 000 efter 24 månader, samt en andra om lägst SEK 200 000 efter 36 månader. Sammanlagd köpeskilling kan maximalt uppgå till SEK 5 000 000, eller högst 15 % av Bolagets totala antal aktier vid tidpunkterna för reglering av tilläggsköpeskillingar. Bolaget äger rätt att reglera samtliga köpeskillingar med nyemitterade aktier i kvittningsemissioner. Initial köpeskilling regleras till en kvittningskurs om SEK 0,08 per aktie vilket skulle motsvara 3 750 000 nyemitterade aktier. För dessa aktier har parterna överenskommit sedvanliga villkor för lock-up. Tilläggsköpeskillingar regleras med kvittning till då rådande aktiekurs för Bolaget.

“Fans48 matchar kombinationen av vår befintliga produktportfölj och vår strategi framåt perfekt”, säger Joel Hinz, VD på FSport AB. “Vi har i dag teknisk kompetens och lång erfarenhet av att driva lönsamma affiliateportaler inom svensk sportmedia, och med Fans48 får vi ett naturligt sätt att nå ut till stora massor potentiella kunder på helt nya geografiska marknader. Synergieffekterna med våra gratisspel, säljkanaler, relationer till speloperatörer och kundbaser är uppenbara, och med vår nyetablerade sökmotorexpertis är det nu många pusselbitar som faller på plats.”