Det svenska spelutvecklingsbolaget FSport AB har utsetts till Helsingborgs Företagsstjärna 2021. Utmärkelsen delas ut varje år av Helsingborgs stad. Helsingborgs företagsstjärnor är förebilder för ett växande och innovativt näringsliv i Helsingborg och bidrar till att staden når visionen – Helsingborg 2035.

Motivering till utmärkelsen Företagsstjärna 2021 lyder: ”FSport förpackar verkligheten i sport och tävling till digitala spelupplevelser. Ni omsätter spelupplevelsen i egenutvecklade produkter och vi ser hur ni skapar affärer i digitala upplevelser över hela världen.”

FSport vill utmana den svenska spel- och travmarknaden genom att skapa, leverera och marknadsföra rättvisa samt genuint underhållande sportspel på en egenutvecklad plattform, som utvecklats med spelaren i centrum. Daily Fantasy Sports ska beröra och bjuda in alla typer av spelare på lika villkor, i en lättanvänd spelprodukt med spänning fram till slutsignalen.

FSport startades av Björn Hofvendahl i Helsingborg 2013. Idag är Bolaget en ledande aktör inom Daily Fantasy Sports med svensk spellicens och egen medieverksamhet. FSport är sedan den 30 september 2021 listat på Nasdaq First North Growth Market.

”Vi är väldigt glada och hedrade över utmärkelsen. Som entreprenörer i staden är vi stolta över att vara förebilder för Helsingborgs växande och innovativa näringsliv”, säger Bolagets medgrundare Björn Hofvendahl, COO på FSport AB.